Aanbod

Namens opdrachtgevers TE KOOP aangeboden:

1. ‘Landgoed’ Geastmer Mar, Dokkum. Uniek en exclusief.

‘Landgoed’ Geastmer Mar is een zeer bijzondere locatie van ca. 14 hectare. Het terrein is parkachtig ingericht met wandelpaden langs een privémeer, omgeven door beboste oevers en grenzend aan de Woudvaart, die deel uitmaakt van het perceel. Het geheel biedt volop privacy, is landelijk gelegen en toch dicht bij Elfstedenstad Dokkum.

Dit prachtige perceel is in de jaren ’60 onder landschapsarchitectuur aangelegd. De fraaie natuur is volledig tot wasdom gekomen. De diverse landschapstypes en een royale waterpartij met uitlopers en eilandjes geven het gebied een idyllische aanblik. Aan de oever van het meer kunt u uw woning.
bouwen.

Het geldende bestemmingsplan omvat een royale footprint van maar liefst 300 m2 voor hoofd- en bijgebouwen. Het terrein is geschikt voor diverse toepassingen en leent zich bovendien uitstekend voor ecologisch en zelfvoorzienend bouwen.

Twee artist impressions met voorbeeld van een mogelijke woning op de bouwlocatie.
Aan deze impressies kunnen geen rechten worden ontleend.

Fiscaliteiten
Hoewel het object in de volksmond bekend staat als “landgoed” betreft het geen “gerangschikt landgoed” in de zin van de Natuurschoonwet (NSW).  Het terrein leent zich overigens wel voor rangschikking onder de NSW omdat het voldoet aan de basiscriteria.
Rangschikking onder de Natuurschoonwet 1928 geeft een aantal belangrijke fiscale voordelen t.a.v. overdrachtsbelasting, erfbelasting, schenkbelasting en inkomstenbelasting. Ook in de huidige hoedanigheid als zijnde natuurterrein kan er reeds sprake zijn van bovengenoemde fiscale voordelen.
Deskundig advies inwinnen is hierbij noodzakelijk.

Brochure
Bekijk de brochure voor meer informatie of klik hier voor meer foto’s.

Inlichtingen
Het object wordt verkocht door Hooghiemster taxatie & advies te Grou.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Anton Bergsma.

2. Het recht van erfpacht inzake diverse percelen cultuurgrond te Nij Beets (ca. 50 hectare). Update 22-07-2021: verkocht

Bekijk de brochure voor meer informatie.

Inlichtingen:
Het object wordt verkocht door Hooghiemster taxatie & advies te Grou.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Anton Bergsma.

Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuwe aanbod, volg ons op LinkedIn.